• Projecten

    Hier zijn we trots op

Bekijk hier enkele voorbeelden van recent werk. Het onderstaande overzicht wordt regelmatig aangepast nadat projecten zijn afgerond en publicatie ervan door de opdrachtgever is toegestaan.

D3Aak boot

De D3Aak is een 3D geprinte aak boot, geheel gefabriceerd zonder mallen, custom made en gebruik gemaakt van gerecycled plastic. De D3Aak wordt elektrisch aangedreven en is uiteraard 100% recyclebaar na einde gebruiksperiode.

Halteborden Rondvaart

Voor de gemeente Haarlem heeft HB3D nieuwe halteborden geproduceerd voor de rondvaart centrumroute. De materialen zijn van herbruikbaar thermoplast. Deze opdracht is uitgevoerd in samenwerking met ontwerpbureau Arjan Karssen.

Mastdelen Superjacht

In opdracht van VABO Composites heeft HB3D een aantal mallen geprint voor mastdelen van een superjacht. De mallen zijn nabewerkt (frezen) en volledig herbruikbaar. De lengte van de mallen varieert van 1m tot 4m.

XL-Lampenkappen

De zes grote lampenkappen op en rondom het Marsmanplein in Haarlem, oorspronkelijk uitgevoerd uit canvas doek, zijn vervangen door nieuwe uitvoeringen van thermoplast. Hiermee heeft HB3D de waarde van 3D robotprinten gedemonstreerd voor renovatie van grote objecten en toepassing voor de buitenruimte.

Formidable Lighting

Formidable Lighting, van kunstenaar Esseline Keeven, maakt grote lichtobjecten van hybride materialen met 3D robotprinting. De lampen ‘poppen’ in een structuur van minimale elastische energie waardoor de lampen een unieke organische vorm krijgen.

Display Sokkels

In opdracht van Fiction Factory en voor het sportmerk Nike heeft HB3D een serie cilindervormige sokkels geprint voor het tonen van sportartikelen in winkels. De sokkels hebben een bijzondere lattice structuur (openmazig rooster) waardoor het product superlichtgewicht, stijf en sterk uitgevoerd kon worden.

Sparren over uw ideeën?

Neem contact op met Erwin de Vlugt (Engineering & Business):