• Projecten

  Hier zijn we trots op

Bekijk hier enkele voorbeelden van recent werk. Het onderstaande overzicht wordt regelmatig aangepast nadat projecten zijn afgerond en publicatie ervan door de opdrachtgever is toegestaan.

D3Aak boot

De D3Aak is een 3D geprinte aak boot, geheel gefabriceerd zonder mallen, custom made en gebruik gemaakt van gerecycled plastic. De D3Aak wordt elektrisch aangedreven en is uiteraard 100% recyclebaar na einde gebruiksperiode.

DecoDrops

In opdracht van het Duitse bedrijf DecoDrops heeft HB3D de serieproductie van decoratieve plantenbakken uitgevoerd. De DecoDrops zijn bedoeld voor langdurig gebruik in de buitenruimte en zijn gemaakt van glasvezelgevuld en volledige gerecycled PETG.

Mallen Zeilboot

In opdracht van Paul Dijkstra Composites heeft HB3D mallen geprint voor de romp en het dek van een 4 meter lange wedstrijd zeilboot. Na printen zijn de producten gefreesd met dezelfde robot. De mallen zijn gebruikt voor toepassing in de autoclaaf.

Halteborden Rondvaart

Voor de gemeente Haarlem heeft HB3D nieuwe halteborden geproduceerd voor de rondvaart centrumroute. De materialen zijn van herbruikbaar thermoplast. Deze opdracht is uitgevoerd in samenwerking met ontwerpbureau Arjan Karssen.

Mastdelen Superjacht

In opdracht van VABO Composites heeft HB3D een aantal mallen geprint voor mastdelen van een superjacht. De mallen zijn nabewerkt (frezen) en volledig herbruikbaar. De lengte van de mallen varieert van 1m tot 4m.

XL-Lampenkappen

De zes grote lampenkappen op en rondom het Marsmanplein in Haarlem, oorspronkelijk uitgevoerd uit canvas doek, zijn vervangen door nieuwe uitvoeringen van thermoplast. Hiermee heeft HB3D de waarde van 3D robotprinten gedemonstreerd voor renovatie van grote objecten en toepassing voor de buitenruimte.

Formidable Lighting

Formidable Lighting, van kunstenaar Esseline Keeven, maakt grote lichtobjecten van hybride materialen met 3D robotprinting. De lampen ‘poppen’ in een structuur van minimale elastische energie waardoor de lampen een unieke organische vorm krijgen.

Display Sokkels

In opdracht van Fiction Factory en voor het sportmerk Nike heeft HB3D een serie cilindervormige sokkels geprint voor het tonen van sportartikelen in winkels. De sokkels hebben een bijzondere lattice structuur (openmazig rooster) waardoor het product superlichtgewicht, stijf en sterk uitgevoerd kon worden.

Van onze samenwerkingen

 • Wij werken graag samen met HB3D.
  We zijn op veel vlakken complementair en als partners vergroten we onze slagkracht, kennis en capaciteit.
  -Michiel Galema, Aectual

 • Door de technische expertise en productiecapaciteiten van HB3D zijn wij beter tot staat onze klanten te voorzien van maatwerk
  – Joost Buiter, Fiction factory

 • We very much like to work with you- it‘s always constructive and an empirial pocess. That’s great! HB3D was the only company from Finland to Israel who could make my dECOdrops in 5D printing! I’m glad to work with them. Always a good mood.
  The working place is a big playground for men
  – Karin, dECOdrops

 • Meedenkers van schets tot eindproduct.
  -Ruud van Eggelen, CM3

Sparren over uw ideeën?

Neem contact op met Erwin de Vlugt (Engineering & Business):