• Projecten

    Hier zijn we trots op

  • Klanten waarvoor wij gewerkt hebben

Bekijk hier enkele voorbeelden van recent werk. Het onderstaande overzicht wordt regelmatig aangepast nadat projecten zijn afgerond en publicatie ervan door de opdrachtgever is toegestaan.

D3Aak boot

De D3Aak is een 3D geprinte aak boot, geheel gefabriceerd zonder mallen, custom made en gebruik gemaakt van gerecycled plastic. De D3Aak wordt elektrisch aangedreven en is uiteraard 100% recyclebaar na einde gebruiksperiode.

Service Balie

In opdracht van Posten Norge (Noorwegen) heeft HB3D een servicebalie geprint van gerecycled materiaal. Het bureau bestaat uit een stevig hoofdgedeelte en een afzonderlijk bedrukte decoratieve sierafdekplaat. 

 

Drifty

Een 3D-geprinte cascoboot van 4,5 m lang en 600 kg in de vorm van een catamaran in opdracht van Drifty

Boot ventilatie grill

In opdracht van B-Craft boats heeft HB3D twee ventilatieroosters geprint (bakboord en stuurboord) voor een 9,2 meter lange boot (een combinatie van een sleepboot en een luxe dagboot om te relaxen).

PP-schuim printen + frezen

Schuimmiddel toegepast voor PP levert bijna 20% gewichtsreductie!

DecoDrops

In opdracht van het Duitse bedrijf DecoDrops heeft HB3D de serieproductie van decoratieve plantenbakken uitgevoerd. De DecoDrops zijn bedoeld voor langdurig gebruik in de buitenruimte en zijn gemaakt van glasvezelgevuld en volledige gerecycled PETG.

Halteborden Rondvaart

Voor de gemeente Haarlem heeft HB3D nieuwe halteborden geproduceerd voor de rondvaart centrumroute. De materialen zijn van herbruikbaar thermoplast. Deze opdracht is uitgevoerd in samenwerking met ontwerpbureau Arjan Karssen.

Mastdelen Superjacht

In opdracht van VABO Composites heeft HB3D een aantal mallen geprint voor mastdelen van een superjacht. De mallen zijn nabewerkt (frezen) en volledig herbruikbaar. De lengte van de mallen varieert van 1m tot 4m.

XL-Lampenkappen

De zes grote lampenkappen op en rondom het Marsmanplein in Haarlem, oorspronkelijk uitgevoerd uit canvas doek, zijn vervangen door nieuwe uitvoeringen van thermoplast. Hiermee heeft HB3D de waarde van 3D robotprinten gedemonstreerd voor renovatie van grote objecten en toepassing voor de buitenruimte.

Mallen Zeilboot

In opdracht van Paul Dijkstra Composites heeft HB3D mallen geprint voor de romp en het dek van een 4 meter lange wedstrijd zeilboot. Na printen zijn de producten gefreesd met dezelfde robot. De mallen zijn gebruikt voor toepassing in de autoclaaf.

Display Sokkels

In opdracht van Fiction Factory en voor het sportmerk Nike heeft HB3D een serie cilindervormige sokkels geprint voor het tonen van sportartikelen in winkels. De sokkels hebben een bijzondere lattice structuur (openmazig rooster) waardoor het product superlichtgewicht, stijf en sterk uitgevoerd kon worden.

Formidable Lighting

Formidable Lighting, van kunstenaar Esseline Keeven, maakt grote lichtobjecten van hybride materialen met 3D robotprinting. De lampen ‘poppen’ in een structuur van minimale elastische energie waardoor de lampen een unieke organische vorm krijgen.

Quotes van onze klanten

“Wij werken graag samen met HB3D. Op veel vlakken zijn we complementair en als partners vergroten we onze slagkracht, kennis en capaciteit.”

“Door de technische expertise en productiecapaciteiten van HB3D zijn wij beter in staat onze klanten te voorzien van maatwerk.”

“Wij werken heel graag met HB3D. Van Finland tot Israël was HB3D het enige bedrijf dat mijn tuinbedden en bloempotten kon maken met behulp van 5D-printen. Samenwerking is altijd constructief en empirisch. Ik werk graag met hen samen.”

“Meedenkers van schets tot eindproduct!”

“Samen met HB3D hebben wij onze 7-assige printerrobot geïmplementeerd in ons werkproces. HB3D heeft hierin de rol van systeem-integrator en applicatieontwikkelaar op zich genomen. Wij zien HB3D als leidende ontwikkelpartner op het gebied van robotprinten- en frezen.”

“Meedenkend, innovatief, creatief en niet voor één gat te vangen!”

“HB3D heeft ons enorm geholpen met de realisatie van prototypen waarbij een combinatie van printen en frezen de perfecte oplossing bleek.”

Sparren over uw ideeën?

Neem contact op met Erwin de Vlugt (Engineering & Business):