U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

HB|3D BV

Oudeweg 91-95 Unit E01-D

2031 CC Haarlem

Nederland

Telefoon: +31 (6) 20 13 00 10

E-mail: info@hb3d.nl


vlnr:

Tjeerd Vos | Sales & Production

 

Niels Haarbosch | Materials & Production

 

Erwin de Vlugt | Robotics & Control

 

Robert van der Vliet | Process Engineering

 

 


 

 

 

VABO is een hoogwaardig maakbedrijf in composietproducten en gespecialiseerd in de markten maritiem, industrie en architectuur, met name one-off projecten. Samen met HB|3D werkt VABO aan een nieuw 3D printproces voor de vervaardiging van mallen waarmee zowel kosten- als materiaalbesparing wordt beoogd in de composietenbouw. 

De 3D Makers Zone is een innovatiewerkplaats voor bedrijven en het onderwijs waar de nieuwste technieken op het gebied van 3D-printing onder één dak is ondergebracht. De 3D Makers Zone is de uitgewezen plek als start voor het opnemen van 3D-printing in uw productieproces. Met verschillende onderwijsinstellingen wordt in de 3D Makers Zone de huidige generatie leerlingen opgeleid, zodat zij met hun kennis en kunde op het gebied van 3D-printing een rol kunnen spelen in de nieuwe maakindustrie. HB|3D stelt haar printers en kennis ter beschikking aan de 3D Makers Zone.

SprutCAM is het flagship product van SPRUT Technology, het wereldwijd gebruikte CAM softwarepakket voor verspanende bewerkingen (subtractive manufacturing) zoals frezen, draaien en vonken. SPRUT Technology heeft een sterke focus op R&D en wil haar software uitbreiden voor additive manufacturing, zoals 3D-printing. SPRUT Technology en HB|3D werken samen aan nieuwe softwaremodules voor 3D robotprinting.

MAAK biedt in Haarlem onderdak aan bedrijven die werkzaam zijn in de innovatieve tech sector. Je vindt er een mix van ambachtelijke maakbedrijven met een relatie tot 3D printen, superspecialisten die gebruik maken van de allernieuwste digitale maaktechnieken en bedrijven die actief zijn in het hergebruik van materialen en de circulaire economie. HB|3D is één van die innovatieve bedrijven op het MAAK terrein.

 

 

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is partner in de ontwikkeling van nieuwe circulaire productiemethoden met 3D-printing. Samen met HB|3D worden mogelijkheden onderzocht van o.a. textielvezels als versterkingsmateriaal in thermoplasten. Tevens wisselen de HvA en HB|3D voortdurend kennis uit via studentprojecten, zowel op het gebied van nieuwe materialen als productieprocessen.  

 

KUKA Industrial Robots is een van de grootste fabrikanten van industriële robots en automatiseringssystemen voor diverse industrieën zoals automotive, metaal, voeding en plastics. KUKA is vooruitstrevend in toepassing van robots voor manufacturing, zoals frezen, boren en snijden. HB|3D werkt samen met KUKA aan de ontwikkeling van CAM-software voor 3D-printing.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?